Flash - Vanliga Frågor

Flash

Flash var en mjukvaruplattform utvecklad och utgiven av företaget Adobe. Den användes tidigare till att driva allt från onlineanimationer till spel. Den lades officiellt ned den 31 december 2020. Den stöds inte längre och kommer inte fungera i uppdaterade webbläsare.
På grund av att Flash fasades ut av webbläsare, inklusive Firefox och Chrome, i januari 2021 har onlinebaserade Flash-spel slutat fungera.
Det *kan* fortfarande gå att spela Flash-spel i webbläsare som inte blivit uppdaterade sedan innan januari 2021, men spelen fungerar inte i uppdaterade webbläsare.
HTML5 är ett programmeringsspråk som används för att driva olika typer av innehåll online, inklusive spel. Det lanserades oktober 2014.
HTML5-spel är onlinespel som drivs av HTML5.
På grund av internets gradvisa omställning till HTML5, Unity, och liknande teknik, valde Adobe att sluta utveckla Flash, som snabbt började bli omodernt och fungerade dåligt med mobila enheter. Det är några av anledningarna till att Flash inte längre är tillgängligt. För mer information kan du läsa svaret på ”Är HTML5 bättre än Flash?”
Det är ganska enkelt. Flash-spel drivs av Flash. HTML5-spel är spel som drivs av HTML5.
Många utvecklare anser att HTML5 är långt bättre än Flash. Det är mycket säkrare. HTML5 är mindre sårbart för attacker från hackare, till exempel. Det kräver också mindre ström från batterier och andra strömkällor. Spel och annat innehåll online laddar snabbare med HTML5 än Flash och fungerar bättre med mobila enheter som smartphones och surfplattor.
Det kan hända att det tyvärr inte går. Vi har just nu hundratals Flash-spel på vår webbplats. Det blir svårt att konvertera alla till HTML5. Vi har dessutom juridiska avtal med flera spelutvecklare som komplicerar processen ytterligare och kan rentav hindra oss från att inkludera vissa titlar. Men vi håller koll på de spel som våra användare helst vill att vi konverterar för att ta reda på vilka som är mest populära. Du kan skicka in dina förslag här. Just nu gör vi allt vi kan för att uppdatera så många spel som möjligt och vi uppskattar er feedback.

Har du fortfarande frågor?

Kontakta oss